ППК сервисот на ЕМИТЕР е наменет за поддршка на читателите – самоградители на електронски уреди. По навистина популарни цени нудиме плочки со печатени кола (ППК), самолепливи маски и програмирани чипови за електронските конструкции објавени во списанието и во нашите книги и брошури. На оваа страница е прикажан листинг на овие производи по години и броеви, а купувањето е овозможено преку нашата е-продавница (www.emiter.mk) во менијата “Печатени плочки (ППК)“, “Чипови“ и “Маски.

Сите производи од ППК сервисот на ЕМИТЕР се презентирани со фотографија и основни податоци за идентификација (за кој проект се наменети и во кој број на ЕМИТЕР е објавен тој проект) со што се елиминирани можните проблеми и непрецизности при одбирање и купување. Следете ги упатствата за купување и нарачаните производи ќе ги добиете на вашата адреса во најкраток временски рок.
Напоменуваме дека ЕМИТЕР не продава електронски елементи, кит-комплети, склопени модули или готови уреди. За тоа обратете се до фирмите и поединците кои тргуваат со електронски материјали - погледнете ги рекламите и малите огласи во списанието и на нашиот веб-портал.

П.С. Доколку некои плочки, маски и чипови ги нема во е-продавницата, а ги има во оваа листа и се достапни, тогаш можете да ги нарачате преку e-mail или телефон.

 


ЕМИТЕР 7-8/2008
Напис Шифра Цена Нарачај

Напојување за осветлувачот

ППК328 180.00

100W Hi-Fi аудиозасилувач

ППК329 200.00

Термичка заштита за 100W засилувач

ППК330 60.00

Генератор на аплауз

ППК331 60.00

Омекнувач на вода со CD4049

ППК332 60.00

Омекнувач на вода со NE555

ППК333 90.00
ЕМИТЕР 6/2008
Напис Шифра Цена Нарачај

Одредување редослед на фази

ППК323 100.00

Растерувач на глодари

ППК324 100.00

Заштита од преоптоварување

ППК325 80.00

Ноќен јавач

ППК326 100.00
ЕМИТЕР 5/2008
Напис Шифра Цена Нарачај

Предна маска за тон-контролата

MASK31 100.00

3D tone-volume контрола

ППК312 170.00

Напојување за тон-контролата

ППК313 60.00

Автоматско ноќно светло

ППК314 100.00

Транзисторска тонска контрола

ППК315 80.00

Звучно активиран прекинувач

ППК316 60.00

Економична ЛЕД диода

ППК317 60.00
ЕМИТЕР 4/2008
Напис Шифра Цена Нарачај

Предзасилувач-филтер за глас

ППК309 110.00

Малошумен предзасилувач

ППК310 110.00

Електронски собен термометар

ППК311 110.00
ЕМИТЕР 3/2008
Напис Шифра Цена Нарачај

Едностепен НФ-засилувач

ППК306 60.00

ТЕНС - елиминатор на болка

ППК307 120.00

Тестер на Зенер диоди V2

ППК308 70.00
ЕМИТЕР 2/2008
Напис Шифра Цена Нарачај

Ловец на богатство

ППК304 60.00

Високонапонска заштитна ограда

ППК305 80.00
ЕМИТЕР 1/2008
Напис Шифра Цена Нарачај

Ултразвучен паркинг-сензор

ППК301 90.00

Индикатор на ниво на течност

ППК302 60.00

Стабилизиран исправувач со регулација од 3 до 30V

ППК303 100.00
ЕМИТЕР 12/2007
Напис Шифра Цена Нарачај

Сензор за мраз за во автомобил

ППК236 140.00

Микрофонски предзасилувач

ППК237 60.00

Божикна ѕвезда

ППК238 300.00

Испитувач на \\\"далечински\\\"

ППК239 60.00
ЕМИТЕР 11/2007
Напис Шифра Цена Нарачај

Универзална плочка за напојување

ППК234 110.00

Дополнувач на акумулатор

ППК235 60.00
ЕМИТЕР 10/2007
Напис Шифра Цена Нарачај

Транзисторско палење

ППК232 70.00

Испитувач на бобини

ППК233 60.00
ЕМИТЕР 9/2007
Напис Шифра Цена Нарачај

Сателитски позиционер - програмиран PIC16F628

CHIP23 800.00

Компјутерски контролиран сателитски позиционер

ППК227 140.00

ИЦ Детектор на присуство - предавател

ППК228 60.00

ИЦ детектор на присуство - приемник

ППК229 100.00

Лажен автоаларм

ППК230 60.00

Регулатор на вентилатор

ППК231 60.00
ЕМИТЕР 7-8/2007
Напис Шифра Цена Нарачај

150W Мосфет засилувач

ППК222 140.00

Парафазна тон-контрола

ППК223 70.00

30W Транзисторски инвертор

ППК224 80.00

Адаптер за хард диск

ППК225 100.00

Диференцијален термостат

ППК226 100.00
ЕМИТЕР 6/2007
Напис Шифра Цена Нарачај

LC-метар, испрограмиран чип

CHIP22 800.00

Дигитален LC-метар

ППК216 100.00

Светлосен сензор - предавател

ППК217 60.00

Pages