Рубрика: Електроника
Аудиопредзасилувач за "лампашки" звук
Автор: Славко Стојковски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Електронското коло, презентирано во овој мал проект, е едноставен додаток за полуспроводничките (се мисли на транзисторските) гитарски засилувачи кое овозможува тие да звучат (свират) скоро исто како "лампашките" засилувачи.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК336
Транзистор BF245C
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.