Книги и брошури во издание на ЕМИТЕР

Автор: Миле Серафимовски
Година: 2009
Формат: A5
Страници: 60
Печатено: 100 ден.
Електронско: 80 ден.

Основна теорија за акустичките процеси во затворени простории, посебен осврт за говорна и музичка акустика, анализа и пресметка на разни видови апсорбери и дифузери, пресметка на времето на реверберација...

Автор: Добре Блажевски
Година: 2008
Формат: A5
Страници: 60
Печатено: 100 ден.
Електронско: 80 ден.

Што е микроконтролер, преглед на најпознатите микроконтролери, детален опис на PIC16F84, проекти за самоградба на програматор и неколку други електронски уреди.

Автори: Наташа Божиновска, Зоран Тасиќ
Година: 2005
Формат: Б5
Страници: 164
Печатено: 350 ден.
Електронско: 280 ден.

Комплетна теорија и пракса. Книга + ЦД + 8 печатени табаци со сервисни шеми и упатства за поправка на преку 150 модели современи ТВ-приемници. Книга-прирачник за сите сегашни и идни ТВ-сервисери.

Автор: Кирил Крстевски
Година: 2006
Формат: A5
Страници: 52
Печатено: 100 ден.
Електронско: 80 ден.

На едно место: сите елементи од системот, начин на проектирање и изведба на главната станица и кабелската мрежа. Задолжително за техничкиот кадар во кабелските телевизии.

Автор: Миле Серафимовски
Година: 2004
Формат: A5
Страници: 52
Печатено: 100 ден.
Електронско: 80 ден.

Сè за микрофоните: принцип на работа, видови, карактеристики, препораки за избор и примена, кабли, конектори, приказ на познати модели... Брошура за секој сегашен и иден тон-мајстор.

Автор: Кирил Крстевски
Година: 2004
Формат: A5
Страници: 52
Печатено: 100 ден.
Електронско: 80 ден.

Како функционира сателитската ТВ од сателитот до приемникот, како се проектира сателитски приемен систем, како се монтира и позиционира сателитска антена.

Автор: Миле Серафимовски
Година: 1999
Формат: Б5
Страници: 154
Печатено: 350 ден.
Електронско: 280 ден.

Книга за уредите за обработка на аудио-сигналот: ревербератори, еквилајзери, компресори, експандери и други процесори кои се користат во студијата и домашните системи.

Автор: Горан Џамбазов
Година: 1999
Формат: A5
Страници: 56
Печатено: 100 ден.
Електронско: 80 ден.

Основна теорија за операциските засилувачи плус табели со карактеристики на преку 400 типови операциски засилувачи, заедно со изгледот на нивните куќишта и распоредот на изводите.

На оваа страница е даден преглед на нашите книги и брошури со сите потребни информации, а купувањето е овозможено преку нашата е-продавница (www.emiter.mk) во менито “Книги и брошури“ (https://emiter.mk/Content.aspx?idMenu=6). Книгите и брошурите се претставени со слика од насловната страница и краток опис за тоа кои теми се разработени во неа, а потоа следи и детален преглед на содржината. Следете ги упатствата за купување и нарачаните книги и брошури ќе ги добиете во најкраток временски рок. Читателите од Скопје нашите книги и брошури можат да ги набават и директно во продавницата “ГАЦ електроника“ (бул. К.Ј. Питу 28а/3 - ТЦ Скопјанка).