ППК сервисот на ЕМИТЕР е наменет за поддршка на читателите – самоградители на електронски уреди. По навистина популарни цени нудиме плочки со печатени кола (ППК), самолепливи маски и програмирани чипови за електронските конструкции објавени во списанието и во нашите книги и брошури. На оваа страница е прикажан листинг на овие производи по години и броеви, а купувањето е овозможено преку нашата е-продавница (www.emiter.mk) во менијата “Печатени плочки (ППК)“, “Чипови“ и “Маски.

Сите производи од ППК сервисот на ЕМИТЕР се презентирани со фотографија и основни податоци за идентификација (за кој проект се наменети и во кој број на ЕМИТЕР е објавен тој проект) со што се елиминирани можните проблеми и непрецизности при одбирање и купување. Следете ги упатствата за купување и нарачаните производи ќе ги добиете на вашата адреса во најкраток временски рок.
Напоменуваме дека ЕМИТЕР не продава електронски елементи, кит-комплети, склопени модули или готови уреди. За тоа обратете се до фирмите и поединците кои тргуваат со електронски материјали - погледнете ги рекламите и малите огласи во списанието и на нашиот веб-портал.

П.С. Доколку некои плочки, маски и чипови ги нема во е-продавницата, а ги има во оваа листа и се достапни, тогаш можете да ги нарачате преку e-mail или телефон.

 


ЕМИТЕР 10/2006
Напис Шифра Цена Нарачај

Полнач за оловни акумулатори

ППК134 140.00

PC дигитален потенциометар

ППК135 170.00

Контрола на мрежен напон

ППК136 180.00

Минијатурен метал детектор

ППК137 60.00
ЕМИТЕР 9/2006
Напис Шифра Цена Нарачај

Тестер за UTP кабли - предавател TX

ППК129 90.00

Тестер за UTP кабли - приемник RX

ППК130 60.00

Кучешка тревога

ППК131 60.00

Електронски Биг Бен

ППК132 80.00

Лимитер на моќност за високотонец

ППК133 60.00
ЕМИТЕР 7-8/2006
Напис Шифра Цена Нарачај

Колор бар генератор - програмиран PIC16F84-10

CHIP12 800.00

Колор бар генератор

ППК125 150.00

Едноставен метал детектор

ППК126 60.00

50W засилувач со TDA1514A

ППК127 130.00

Конвертор за симетричен напон

ППК128 60.00
ЕМИТЕР 6/2006
Напис Шифра Цена Нарачај

Супер Light-Show - предна и задна маска

MASK12 120.00

Супер Light-Show

ППК122 300.00

Интелигентен прекинувач

ППК123 70.00

FBI сирена

ППК124 60.00
ЕМИТЕР 5/2006
Напис Шифра Цена Нарачај

Дигитална кодирана брава - програмиран PIC16F84-04

CHIP11 800.00

Дигитален термометар со термостат ДТБК3 - пр. маска

MASK11 60.00

Дигитален термометар со термостат ДТБК3 - гл. плочка

ППК116 160.00

Дигитален термометар со термостат ДТБК3 - дисплеј

ППК117 60.00

Дигитална кодирана брава - основна плочка

ППК118 70.00

Внатрешно светло во автомобил - со MOSFET

ППК119 60.00

Внатрешно светло во автомобил - со транзистор

ППК120 60.00

Заштита на звучник за мали и средни моќности

ППК121 60.00
ЕМИТЕР 4/2006
Напис Шифра Цена Нарачај

\"Електронски\" Теслин трансформатор

ППК113 80.00

200W засилувач од врвна класа - коло за заштита

ППК114 300.00

Аларм за фрижидер

ППК115 60.00
ЕМИТЕР 3/2006
Напис Шифра Цена Нарачај

200W засилувач од врвна класа - помошно напојување

ППК108 300.00

200W засилувач од врвна класа - влезен степен

ППК109 60.00

Имобилизатор за автомобил

ППК110 60.00

Видеоразделник

ППК111 100.00

Теслин трансформатор

ППК112 60.00
ЕМИТЕР 2/2006
Напис Шифра Цена Нарачај

200W засилувач од врвна класа - излезен степен

ППК104 300.00

Детектор за невидлив прекин

ППК105 60.00

Директно напојување од мрежа

ППК106 60.00

Генератор на висок напон

ППК107 60.00
ЕМИТЕР 1/2006
Напис Шифра Цена Нарачај

Помошен блиц за дигитален фотоапарат

ППК101 70.00

Автоматска ноќна ламба

ППК102 60.00

Ѕвоно за телефон

ППК103 60.00
ЕМИТЕР 12/2005
Напис Шифра Цена Нарачај

3W ФМ УКБ предавател со голем досег

ППК043 140.00

Дигитален бројач на вртежи

ППК044 90.00

Сино ноќно светло

ППК045 60.00
ЕМИТЕР 11/2005
Напис Шифра Цена Нарачај

Дигитално терморегулациско лемило ДБ2 - програмиран PIC16F876

CHIP05 1100.00

Дигитално терморегулациско лемило ДБ2 - издупчена предна маска

MASK01 400.00

Дигитално терморегулациско лемило ДБ2 - контролна логика

ППК038 160.00

Дигитално терморегулациско лемило ДБ2 - предна плоча

ППК039 60.00

Класичен тиристорски насочувач

ППК040 220.00

Стерео LED VU-метар

ППК041 70.00

Pages