Рубрика: Електроника
Дигитално терморегулациско лемило ДБ2 (2. дел)
Автор: Благој Ќупев
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во претходниот број се запознавме со концептот на нашето терморегулациско лемило ДБ2, со принципот на работа на сите негови степени и со потребниот материјал. Во овој втор дел од проектот даваме детален опис на неговата изработка и нагодување, а на крајот следи и упатство за употреба. Направете ја оваа софистицирана лемна станица и преминете во професионалните електроничари!

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК038
Печатена плочка: ППК039
Печатена плочка: CHIP05
Печатена плочка: MASK01
 
Датотеки за преземање:
* најавете се за да можете да ги преземете датотеките

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.