ППК сервисот на ЕМИТЕР е наменет за поддршка на читателите – самоградители на електронски уреди. По навистина популарни цени нудиме плочки со печатени кола (ППК), самолепливи маски и програмирани чипови за електронските конструкции објавени во списанието и во нашите книги и брошури. На оваа страница е прикажан листинг на овие производи по години и броеви, а купувањето е овозможено преку нашата е-продавница (www.emiter.mk) во менијата “Печатени плочки (ППК)“, “Чипови“ и “Маски.

Сите производи од ППК сервисот на ЕМИТЕР се презентирани со фотографија и основни податоци за идентификација (за кој проект се наменети и во кој број на ЕМИТЕР е објавен тој проект) со што се елиминирани можните проблеми и непрецизности при одбирање и купување. Следете ги упатствата за купување и нарачаните производи ќе ги добиете на вашата адреса во најкраток временски рок.
Напоменуваме дека ЕМИТЕР не продава електронски елементи, кит-комплети, склопени модули или готови уреди. За тоа обратете се до фирмите и поединците кои тргуваат со електронски материјали - погледнете ги рекламите и малите огласи во списанието и на нашиот веб-портал.

П.С. Доколку некои плочки, маски и чипови ги нема во е-продавницата, а ги има во оваа листа и се достапни, тогаш можете да ги нарачате преку e-mail или телефон.

 


ЕМИТЕР 6/2007
Напис Шифра Цена Нарачај

Светлосен сензор - приемник

ППК218 80.00

Светлосен сензор - напојување

ППК219 60.00

Аларм за авторадио

ППК220 60.00

Универзален алармен давач

ППК221 110.00
ЕМИТЕР 5/2007
Напис Шифра Цена Нарачај

Телефонско ѕвоно/двотонска сирена

ППК213 60.00

Динг-донг/двоен гонг

ППК214 60.00

Регулатор на светло

ППК215 70.00
ЕМИТЕР 4/2007
Напис Шифра Цена Нарачај

Програмабилен бројач на вртежи - контролна логика

ППК209 150.00

Програмабилен бројач на вртежи - дисплеј

ППК210 80.00

Пренапонска заштита за PC

ППК211 60.00

Декаден извор на напон

ППК212 60.00
ЕМИТЕР 3/2007
Напис Шифра Цена Нарачај

100W Гитарски засилувач - предна маска

MASK21 200.00

Економичен регулатор на напон

ППК207 60.00

Инвертор за 40W неонка

ППК208 60.00
ЕМИТЕР 2/2007
Напис Шифра Цена Нарачај

Универзален дал. управувач - испрограмиран PIC16F84

CHIP21 800.00

100W Гитарски засилувач - излезен степен

ППК204 220.00

100W Гитарски засилувач - напојување

ППК205 150.00

Универзален далечински управувач

ППК206 100.00
ЕМИТЕР 1/2007
Напис Шифра Цена Нарачај

100W Гитарски засилувач - предзасилувач

ППК201 200.00

Извор за напојување со LM317

ППК202 60.00

Мелодично ѕвоно

ППК203 80.00
ЕМИТЕР 12/2006
Напис Шифра Цена Нарачај

Автоматски тел. повикувач - програмиран PIC16F84

CHIP13 800.00

Автоматски телефонски повикувач

ППК142 140.00

Регулатор на висок напон

ППК143 60.00

Автомат за автомобилски светла

ППК144 70.00

Моќно движечко светло

ППК145 110.00
ЕМИТЕР 11/2006
Напис Шифра Цена Нарачај

Универзален електонски осигурувач

ППК138 120.00

Генератор на звучни ефекти - основна плочка

ППК139 80.00

Генератор на звучни ефекти - засилувач со TDA2003

ППК140 60.00

Полнач за NiCd батерии

ППК141 90.00
ЕМИТЕР 10/2006
Напис Шифра Цена Нарачај

Полнач за оловни акумулатори

ППК134 140.00

PC дигитален потенциометар

ППК135 170.00

Контрола на мрежен напон

ППК136 180.00

Минијатурен метал детектор

ППК137 60.00
ЕМИТЕР 9/2006
Напис Шифра Цена Нарачај

Тестер за UTP кабли - предавател TX

ППК129 90.00

Тестер за UTP кабли - приемник RX

ППК130 60.00

Кучешка тревога

ППК131 60.00

Електронски Биг Бен

ППК132 80.00

Лимитер на моќност за високотонец

ППК133 60.00
ЕМИТЕР 7-8/2006
Напис Шифра Цена Нарачај

Колор бар генератор - програмиран PIC16F84-10

CHIP12 800.00

Колор бар генератор

ППК125 150.00

Едноставен метал детектор

ППК126 60.00

50W засилувач со TDA1514A

ППК127 130.00

Конвертор за симетричен напон

ППК128 60.00
ЕМИТЕР 6/2006
Напис Шифра Цена Нарачај

Супер Light-Show - предна и задна маска

MASK12 120.00

Супер Light-Show

ППК122 300.00

Интелигентен прекинувач

ППК123 70.00

FBI сирена

ППК124 60.00
ЕМИТЕР 5/2006
Напис Шифра Цена Нарачај

Дигитална кодирана брава - програмиран PIC16F84-04

CHIP11 800.00

Дигитален термометар со термостат ДТБК3 - пр. маска

MASK11 60.00

Pages