Рубрика: Електроника
Дигитален LC метар - 2. дел
Автор: Петар Аврамовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/2007.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Чекајќи го со нетрпение новиот број на ЕМИТЕР со второто продолжение на LC-метарот, веројатно повеќепати го препрочитавте текстот и ја разгледавате шемата од претходниот број. И конечно, стигна новиот ЕМИТЕР, со далеку поинтересниот 2. дел - изградба на LC-метарот. Со мала инвестиција, малку искуство, малку знаење, но со многу љубов, желба и наши напатствија, самоуверено зачекорете кон патот на реализацијата - успехот нема да изостане!

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК216
Печатена плочка: CHIP22

Микроконтролер: PIC16F84A

LCD дисплеј: SSC2B16

 
Датотеки за преземање:
* најавете се за да можете да ги преземете датотеките
Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/2007. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.