Рубрика: Електроника
Универзален алармен давач
Автор: Славко Стојковски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/2007.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Неколку минути по исклучување на светлото овој електронски уред почнува да завива, а замолкнува кога светлината повторно ќе дојде. Ова е само една од можностите на овој алармен електронски давач, но тој може многу повеќе: предупредува за појава на влага, известува за појава на мраз, известува за состојбата на акумулаторот итн.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК221
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/2007. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.