Рубрика: Електроника
Универзална далечинска контрола
Автор: Влатко Костадиновски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2007.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Уредот за далечинска контрола што ќе ви го претставиме во овој број на ЕМИТЕР може да ви овозможи повеќе комоција во вашиот дом. Со него ќе можете да управувате со осветлувањето и со електричните апарати во вашиот дом, и сето тоа со обичен далечински управувач. Неговата способност да учи на кое копче од далечинскиот управувач ќе реагира, е само уште еден плус повеќе во неговата функционалност.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК206
Печатена плочка: CHIP21
ИК: PIC16F84-04, TK1833
ИЦ приемник
кристал 4MHz
 
Датотеки за преземање:
* најавете се за да можете да ги преземете датотеките

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2007. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.