Рубрика: Електроника
200W RMS засилувач од врвна класа (5 дел): Коло за заштита
Автор: Емилијан Иљоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4/2006.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


За неопходноста на постоење на заштита не треба ни да зборуваме, но од каде ни е таа идеја дека уреди со вредност од неколку стотици, па понекогаш и неколку илјади евра треба да ги оставиме на милост и немилост на една жичка наречена "топлив осигурувач", со вредност помала од неколку дени?

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК114
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4/2006. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.