Рубрика: Електроника
Минијатурен метал детектор
Автор: Георги Ефтимов
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2006.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Станете сопственик на овој едноставен и, пред сé, евтин детектор на метал кој може да биде корисен придружник на вашата главна "алатка за пребарување". И покрај малите димензии тој јасно детектира паричка на растојание од неколку сантиметри и прави разлика помеѓу магнетни и немагнетни метали.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК137
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2006. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.