Рубрика: Електроника
200W RMS засилувач од врвна класа (3. дел): Изработка на засилувачкиот степен
Автор: Емилијан Иљоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2006.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Дури сега кога сме ја изработиле целата "механика" на уредот, кога сме ги набавиле потребните трансформатори, мрежни филтри и филтерски електролитски кондензатори, ладилни тела, излезни транзистори и кога сме ги "спариле" истите; дури сега можеме да кажеме дека засилувачот ни е речиси готов. Ни останува уште ситната "боранија" - електрониката. Во овој дел ќе го обработиме "срцето" на уредот - засилувачкиот степен.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК104
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2006. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.