Рубрика: Електроника
Полнач на оловни акумулатори со мал капацитет - 2. дел
Автор: Кирил Крстевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2006.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во претходниот број се запознавте со карактеристиките и начинот на работа на полначот на оловни акумулатори со мал ка¬пацитет. Во овој број се селиме во работилницата, со детали и упатства за изработка на уредот. Секако, ова не значи дека не треба да имате своја идеја околу конечниот изглед на уредот. Во секој случај разгледајте го ова решение, затоа што секоја идеја може да поттикне нова, подобра.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК134
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2006. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.