Рубрика: Електроника
USB полнач за мобилни уреди и "мобилни" луѓе
Автор: Сашко Таневски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Повеќето пасионирани велосипедисти сигурно барем еднаш помислиле дека би било навистина згодно на нивниот веслосипед да имаат некој вид вградено напојување со помош на кое би можеле да го полнат својот мобилен телефон, mp3 плеер или навигациски уред. Колото кое ќе го опишеме тука ќе ви прикаже како на едноставен начин да го остварите овој уред со употреба на велосипедско динамо и прекинувачки регулатор.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.