Рубрика: Електроника
Малошумен микрофонски предзасилувач
Автор: Славко Стојковски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2007.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Микрофонскиот предзасилувач, кој е опишан во оваа апликација, е предвиден за работа со нискоомски микрофони (од 200 до 600 оми) попознати како динамички микрофони (Dynamic Microphones). Се одликува со многу мал сопствен шум и големо засилување, кое може да биде над 200 пати.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК237
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2007. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.