Рубрика: Електроника
И нашиот студ знае што е мраз
Автор: Георги Ефтимов
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2007.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Поздрав до господинот што чита само странски списанија за електроника, бидејќи се "подобри". Ако во меѓувреме решил да фрли некое денарче за ЕМИТЕР, оваа комбинација на странски проект и домашна апликација сигурно ќе го изненади. Се надевам дека истовремено и ќе го израдува ова електронско коло за сигнализација на мраз на патот.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК236
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2007. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.