Рубрика: Електроника
Детектор на влага
Автор: Н Н
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Поплавата е една од незгодите која секогаш е подобро да се спречи отколку да се лечи. Но, сепак, и покрај сите преземени мерки на претпазливост може да дојде до протекување. Списокот на можни виновници е долг: пукнато црево од одводот на машината за перење, заборавена славина за полнење на кадата, скршено стакло од аквариумот, расипан бојлер... и да не редиме понатаму. Во секој од овие случаи е корисно предупредувањето да стигне што побргу, за нанесената штета да биде што помала. Токму ова ви го овозможува овој уред, кој за која било од овие хаварии ќе ве предупреди со пробивен титкав звук којшто речиси е невозможно да не го слушнете.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК346

ИК 4093

 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.