Рубрика: Електроника
Звучно активиран прекинувач
Автор: Славко Стојковски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во овој мал проект е дизајниран електронски прекинувач кој реагира на звук, според тоа има можност да најде примена на повеќе места, на пример за контрола на робот, активирање на светилка (или друг електричен уред) со тропање на врата или плескање на дланка и слично. Ова се само неколку примери, а оставам на вас да најдете примена и во други апликации по ваш избор.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК316
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.