Рубрика: Електроника
Електронски лампион
Автор: Славко Стојковски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Новогодишните и божикните празници се многу блиску, да не речам на прагот. За да ги почувствувате духовно повесело, традиционално треба да си набавите новогодишно-божикна елка и да ја украсите со соодветни украси и светилки. Во овој проект ви нудиме електронски лампион кој претставува многу интересен и симпатичен украс, од кој се надевам, ако го изработите, ќе бидете многу задоволни и вие и вашите најблиски.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК345
ИК:4060
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.