Рубрика: Електроника
Економична ЛЕД диода
Автор: Георги Ефтимов
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Едноставен склоп кој на прв поглед делува бескорисно. Но кога сакаме да имаме ЛЕД индикатор во уред напојуван од батерија и при тоа сакаме батеријата долго да трае, ова коло станува многу полезно и потребно.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК317
Транзистори: BC547, BC557
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.