ППК сервисот на ЕМИТЕР е наменет за поддршка на читателите – самоградители на електронски уреди. По навистина популарни цени нудиме плочки со печатени кола (ППК), самолепливи маски и програмирани чипови за електронските конструкции објавени во списанието и во нашите книги и брошури. На оваа страница е прикажан листинг на овие производи по години и броеви, а купувањето е овозможено преку нашата е-продавница (www.emiter.mk) во менијата “Печатени плочки (ППК)“, “Чипови“ и “Маски.

Сите производи од ППК сервисот на ЕМИТЕР се презентирани со фотографија и основни податоци за идентификација (за кој проект се наменети и во кој број на ЕМИТЕР е објавен тој проект) со што се елиминирани можните проблеми и непрецизности при одбирање и купување. Следете ги упатствата за купување и нарачаните производи ќе ги добиете на вашата адреса во најкраток временски рок.
Напоменуваме дека ЕМИТЕР не продава електронски елементи, кит-комплети, склопени модули или готови уреди. За тоа обратете се до фирмите и поединците кои тргуваат со електронски материјали - погледнете ги рекламите и малите огласи во списанието и на нашиот веб-портал.

П.С. Доколку некои плочки, маски и чипови ги нема во е-продавницата, а ги има во оваа листа и се достапни, тогаш можете да ги нарачате преку e-mail или телефон.

 


ЕМИТЕР 7-8/2002
Напис Шифра Цена Нарачај

80W DMOS аудиозасилувач со TDA7295

ППК724 70.00

Џебно светло

ППК725 60.00
ЕМИТЕР 6/2002
Напис Шифра Цена Нарачај

Домашен "Буба аларм" - PIC16F84-10 со впишана програма

CHIP01 1300.00

Домашен "Буба аларм"

ППК719 90.00

Движечко светло напред-назад

ППК720 130.00

Fuzz ефект за гитара

ППК721 150.00
ЕМИТЕР 5/2002
Напис Шифра Цена Нарачај

Аларм за замрзнувач

ППК715 60.00

Бројач на вртежи за дизел мотор - основна плочка

ППК716 130.00

Бројач на вртежи за дизел мотор - плочка за дисплеите

ППК717 60.00

Полнач на Ni-Cd батерии

ППК718 60.00
ЕМИТЕР 4/2002
Напис Шифра Цена Нарачај

On board испитувач на транзистори

ППК711 60.00

Радиоприемник за КБ

ППК712 60.00

Прекинувач за халогенки

ППК713 60.00

Прекинувач за моќни потрошувачи

ППК714 140.00
ЕМИТЕР 3/2002
Напис Шифра Цена Нарачај

50W Hi-Fi аудиозасилувач

ППК709 80.00

Контролер за помошно светло

ППК710 80.00
ЕМИТЕР 2/2002
Напис Шифра Цена Нарачај

Далечинска контрола преку телефонска линија

ППК703 300.00

Монитор за телеграфија

ППК704 70.00

Терморегулатор за лемило TRB-v2.01

ППК705 80.00

Испразнувач на батерии

ППК706 60.00

LED индикатор на нивоа

ППК707 60.00

Телефонски преклопник

ППК708 60.00
ЕМИТЕР 1/2002
Напис Шифра Цена Нарачај

Светлосен аларм

ППК701 70.00

Монитор на телефонска линија

ППК702 60.00
ЕМИТЕР 9-12/2000
Напис Шифра Цена Нарачај

Светлосен трепкач

ППК644 60.00

Автоматски полнач на акумулатор

ППК645 180.00

LED бројач на вртежи

ППК646 170.00

Универзален аудиопредзасилувач

ППК647 60.00

Предупредувачки тонски индикатор

ППК648 60.00
ЕМИТЕР 7-8/2000
Напис Шифра Цена Нарачај

LED VU-метар за автозасилувач

ППК634 70.00

Тиристорско палење

ППК635 130.00

Транзисторско палење

ППК636 60.00

Електронски тастер

ППК637 80.00

Меморизер на глас

ППК638 70.00

Петпојасен регулатор на бојата на тонот

ППК639 110.00

Коректор на напон

ППК640 180.00

Извор за напојување со L-200

ППК641 140.00

Волтметар за акумулатор

ППК642 60.00

Импулсно стоп светло

ППК643 100.00
ЕМИТЕР 5-6/2000
Напис Шифра Цена Нарачај

Автомат за бришачи AB-55

ППК628 80.00

Автозасилувач

ППК629 60.00

Аларм за автомобил

ППК630 140.00

Инфрацрвена бариера - предавател

ППК631 60.00

Инфрацрвена бариера - приемник

ППК632 80.00

Димер за халогени светилки

ППК633 60.00
ЕМИТЕР 4/2000
Напис Шифра Цена Нарачај

Активна свртница

ППК623 280.00

Стабилизиран насочувач со напонска и струјна регулација

ППК624 60.00

Биојонизатор

ППК625 250.00

Генератор на розов шум

ППК626 60.00

Испитувач на транзистори во динамички режим

ППК627 90.00

Pages