ППК сервисот на ЕМИТЕР е наменет за поддршка на читателите – самоградители на електронски уреди. По навистина популарни цени нудиме плочки со печатени кола (ППК), самолепливи маски и програмирани чипови за електронските конструкции објавени во списанието и во нашите книги и брошури. На оваа страница е прикажан листинг на овие производи по години и броеви, а купувањето е овозможено преку нашата е-продавница (www.emiter.mk) во менијата “Печатени плочки (ППК)“, “Чипови“ и “Маски.

Сите производи од ППК сервисот на ЕМИТЕР се презентирани со фотографија и основни податоци за идентификација (за кој проект се наменети и во кој број на ЕМИТЕР е објавен тој проект) со што се елиминирани можните проблеми и непрецизности при одбирање и купување. Следете ги упатствата за купување и нарачаните производи ќе ги добиете на вашата адреса во најкраток временски рок.
Напоменуваме дека ЕМИТЕР не продава електронски елементи, кит-комплети, склопени модули или готови уреди. За тоа обратете се до фирмите и поединците кои тргуваат со електронски материјали - погледнете ги рекламите и малите огласи во списанието и на нашиот веб-портал.

П.С. Доколку некои плочки, маски и чипови ги нема во е-продавницата, а ги има во оваа листа и се достапни, тогаш можете да ги нарачате преку e-mail или телефон.

 


ЕМИТЕР 4/2003
Напис Шифра Цена Нарачај

Nokia интерфејс

ППК817 60.00
ЕМИТЕР 3/2003
Напис Шифра Цена Нарачај

Двоен извор со LM317

ППК813 150.00

Покажувач на насока

ППК814 60.00
ЕМИТЕР 2/2003
Напис Шифра Цена Нарачај

Телекоманда за дворна или гаражна врата - едноканален предавател

ППК807 60.00

Телекоманда за дворна или гаражна врата - триканален предавател

ППК808 60.00

Телекоманда за дворна или гаражна врата - приемник

ППК809 60.00

Телекоманда за дворна или гаражна врата - декодер

ППК810 60.00

Радиотелефонски модем

ППК811 160.00

Индикатор за телефонска линија

ППК812 60.00
ЕМИТЕР 1/2003
Напис Шифра Цена Нарачај

Генератор на функции FG-95 - основна плоча FG-95/A

ППК801 350.00

Генератор на функции FG-95 - за преклопниците FG-95/B

ППК802 60.00

Генератор на функции FG-95 - за фреквенцметарот FG-95/C

ППК803 180.00

Генератор на функции FG-95 - за дисплеите FG-95/D

ППК804 60.00

Електронски гонг KT207

ППК805 60.00

Автоматско вклучување и исклучување на компјутерски периферни уреди APC-1

ППК806 60.00
ЕМИТЕР 12/2002
Напис Шифра Цена Нарачај

Ноќен чувар

ППК736 60.00

Конвертор од синусен во правоаголен сигнал

ППК737 60.00

Минијатурен FM-предавател

ППК738 60.00
ЕМИТЕР 11/2002
Напис Шифра Цена Нарачај

Механичко радио

ППК733 70.00

Детектор на водови под напон

ППК734 60.00

Мал аудиозасилувач со TDA7052

ППК735 60.00
ЕМИТЕР 10/2002
Напис Шифра Цена Нарачај

Дигитален термометар за во автомобил - основна плоча

ППК729 140.00

Дигитален термометар за во автомобил - конвертор

ППК730 60.00

Дигитален термометар за во автомобил - дисплеј

ППК731 60.00

Casio Link за PC

ППК732 60.00
ЕМИТЕР 9/2002
Напис Шифра Цена Нарачај

Аудио фреквенцметар за PC

ППК726 210.00

Стерео tone/volume контрола

ППК727 70.00

Трето стоп светло

ППК728 70.00
ЕМИТЕР 7-8/2002
Напис Шифра Цена Нарачај

Автомобилски аларм

ППК722 170.00

Генератор на звук (сирена со 256 звуци)

ППК723 160.00

80W DMOS аудиозасилувач со TDA7295

ППК724 70.00

Џебно светло

ППК725 60.00
ЕМИТЕР 6/2002
Напис Шифра Цена Нарачај

Домашен "Буба аларм" - PIC16F84-10 со впишана програма

CHIP01 1300.00

Домашен "Буба аларм"

ППК719 90.00

Движечко светло напред-назад

ППК720 130.00

Fuzz ефект за гитара

ППК721 150.00
ЕМИТЕР 5/2002
Напис Шифра Цена Нарачај

Аларм за замрзнувач

ППК715 60.00

Бројач на вртежи за дизел мотор - основна плочка

ППК716 130.00

Бројач на вртежи за дизел мотор - плочка за дисплеите

ППК717 60.00

Полнач на Ni-Cd батерии

ППК718 60.00
ЕМИТЕР 4/2002
Напис Шифра Цена Нарачај

On board испитувач на транзистори

ППК711 60.00

Радиоприемник за КБ

ППК712 60.00

Прекинувач за халогенки

ППК713 60.00

Прекинувач за моќни потрошувачи

ППК714 140.00
ЕМИТЕР 3/2002
Напис Шифра Цена Нарачај

50W Hi-Fi аудиозасилувач

ППК709 80.00

Контролер за помошно светло

ППК710 80.00
ЕМИТЕР 2/2002
Напис Шифра Цена Нарачај

Далечинска контрола преку телефонска линија

ППК703 300.00

Монитор за телеграфија

ППК704 70.00

Терморегулатор за лемило TRB-v2.01

ППК705 80.00

Испразнувач на батерии

ППК706 60.00

Pages