Рубрика: Електроника
Рекламно светло
Автор: Добре Блажевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2003.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Светилките што трепкаат отсекогаш привлекувале внимание. Се употребуваат за разни украси, излози, светлечки реклами итн. Колку повеќе светилки, толку поубаво за очите. Светилките што трепкаат по одреден редослед привлекуваат повеќе внимание врз себе. Во овој број ќе опишеме интелигентен и едноставен уред што може да се искористи за светлечките реклами. Уредот генерира ефект на движечко светло, но на малку поинтересен начин.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК823
Печатена плочка: CHIP81
 
Датотеки за преземање:
* најавете се за да можете да ги преземете датотеките

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2003. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.