Рубрика: Електроника
Casio Link за PC
Автор: Добре Блажевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2002.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Многумина од нас имаат современи калкулатори или т.н. џебни потсетници. Но, поголемиот дел од овие модели се продаваат без додатна опрема, особено оние поскапите. Во оваа прилика ќе прикажеме еден едноставен компјутерски интерфејс кој ќе ви овозможи моделите на производителот CASIO да ги поврзете на вашиот домашен PC.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК732
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2002. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.