Рубрика: Електроника
Електронски гонг КТ207
Автор: Денис Галовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2003.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Електронскиот гонг што ви го презентираме го добивме во кит форма (комплет делови со упатство) од скопската фирма "Е и П Електроника". Овој уред овозможува на вашето домашно ѕвонче да можете да поврзете два тастера. Покрај тоа ќе ви овозможи и лесно да откриете од кое место ви ѕвонат (доколку имате две влезни врати, а само едно ѕвонче). Уредот е така проектиран што при притискање на првиот тастер ѕвончето ѕвони со вообичаениот звук, додека со притискање на вториот тастер ѕвончето емитира сосема поинаков звук.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК805
Тиристор: KT207/200V
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2003. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.