Рубрика: Електроника
Дигитален термометар за автомобил
Автор: Драган Јовановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2002.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Термометарот е стандарден инструмент во секој автомобил, но за жал многу непрецизен. Затоа овде ќе опишеме прецизен дигитален термометар на кој му е додадена можност да ја мери и надворешната и внатрешната температура што го прави рамен на оние термометри кои се вградуваат во најновите автомобили.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК731
Печатена плочка: ППК730
Печатена плочка: ППК729
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2002. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.