ППК сервисот на ЕМИТЕР е наменет за поддршка на читателите – самоградители на електронски уреди. По навистина популарни цени нудиме плочки со печатени кола (ППК), самолепливи маски и програмирани чипови за електронските конструкции објавени во списанието и во нашите книги и брошури. На оваа страница е прикажан листинг на овие производи по години и броеви, а купувањето е овозможено преку нашата е-продавница (www.emiter.mk) во менијата “Печатени плочки (ППК)“, “Чипови“ и “Маски.

Сите производи од ППК сервисот на ЕМИТЕР се презентирани со фотографија и основни податоци за идентификација (за кој проект се наменети и во кој број на ЕМИТЕР е објавен тој проект) со што се елиминирани можните проблеми и непрецизности при одбирање и купување. Следете ги упатствата за купување и нарачаните производи ќе ги добиете на вашата адреса во најкраток временски рок.
Напоменуваме дека ЕМИТЕР не продава електронски елементи, кит-комплети, склопени модули или готови уреди. За тоа обратете се до фирмите и поединците кои тргуваат со електронски материјали - погледнете ги рекламите и малите огласи во списанието и на нашиот веб-портал.

П.С. Доколку некои плочки, маски и чипови ги нема во е-продавницата, а ги има во оваа листа и се достапни, тогаш можете да ги нарачате преку e-mail или телефон.

 


ЕМИТЕР 3/2000
Напис Шифра Цена Нарачај

Термометар за автомобилски мотор

ППК617 100.00

Тајмер BKT-01

ППК618 150.00

Постепено гаснење на светлото во автомобил - варијанта 1

ППК619 60.00

Постепено гаснење на светлото во автомобил - варијанта 2

ППК620 60.00

Импулсно светло за сопирачки

ППК621 60.00

Едноставен безжичен микрофон

ППК622 60.00
ЕМИТЕР 2/2000
Напис Шифра Цена Нарачај

ESR метар 1

ППК609 60.00

ESR метар 2

ППК610 60.00

Уред за комуникација преку 220V на мрежа - предавател

ППК611 70.00

Уред за комуникација преку 220V на мрежа - приемник

ППК612 60.00

Стимулатор на мускули

ППК613 60.00

Видеозасилувач

ППК614 60.00

Генератор на ТВ-слика

ППК615 70.00

Монитор за акумулатор

ППК616 60.00
ЕМИТЕР 1/2000
Напис Шифра Цена Нарачај

DTMF/Caller ID декодер за PC

ППК601 70.00

Амперметар за акумулатор

ППК602 80.00

Акустички прекинувач

ППК603 60.00

Движечко светло - основна плоча

ППК604 120.00

Движечко светло - напојување

ППК605 60.00

Движечко светло - излезни бафери со тријаци

ППК606 160.00

Индикатор за појава на мраз

ППК607 60.00

4-битен A/D конвертор

ППК608 60.00
ЕМИТЕР 12/1999
Напис Шифра Цена Нарачај

250W V-MOSFET излезен засилувач - засилувач

ППК561 480.00

250W V-MOSFET излезен засилувач - коло за заштита

ППК562 180.00

250W V-MOSFET излезен засилувач - помошен извор за напојување

ППК563 120.00

250W V-MOSFET излезен засилувач - контрола на вентилатори

ППК564 60.00

Примопредавател за 2m - контролен модул

ППК565 160.00

Примопредавател за 2m - ППК за дисплеите

ППК566 60.00

Примопредавател за 2m - ППК за тастерите

ППК567 60.00

Осветлување со автоматско исклучување

ППК568 60.00
ЕМИТЕР 11/1999
Напис Шифра Цена Нарачај

Примопредавател за 2m

ППК555 180.00

Примопредавател за 2m - МФ и аудио модул

ППК556 90.00

Телефонско ѕвоно

ППК557 60.00

Електронски комарец

ППК558 70.00

Операциски засилувач

ППК559 60.00

Напонски инвертор или осцилатор

ППК560 60.00
ЕМИТЕР 10/1999
Напис Шифра Цена Нарачај

PLL за 2m

ППК551 250.00

Транзисторски стабилизиран напонски извор

ППК552 90.00

Ограничувач на бројот на вртежите на бензински мотор

ППК553 90.00

Динамички потиснувач на шум

ППК554 190.00
ЕМИТЕР 9/1999
Напис Шифра Цена Нарачај

Петпојасен еквилајзер

ППК544 180.00

Петпојасен еквилајзер - напојување за еквилајзер

ППК545 60.00

Заштита за трансформатор

ППК546 90.00

Предавател за 80m

ППК547 140.00

Предавател за 80m - Множач на фреквенција

ППК548 60.00

Полнач на батерии за "мобиљки"

ППК549 90.00

Инфрацрвен сметач

ППК550 60.00
ЕМИТЕР 7-8/1999
Напис Шифра Цена Нарачај

ТВ тајмер

ППК535 90.00

Заштита за осигурувач

ППК536 60.00

Електронски рулет

ППК537 180.00

Pages