Автомобилска техника
Од денес, 15.11.2012, Порше Македонија ја збогати својата понуда со долгоочекуваниот модел на Volkswagen – Golf 7, седмата генерација на кралот на компакт класата – VW Golf и миленик на Европа, и луксузното возило од гамата на Audi – моделот Audi А3. Промоцијата на овие два модела за македонскиот...
Објавено на 15.11.2012 - 16:11

Информатика
Компанијата ХП ги откри деталите за својата соработка со Universal Music, најголемата светска музичка групација, а кои се однесуваат на регионот на ЕМЕА (Европа, Блискиот Исток и Африка). За да го прослават лансирањето на новата услуга HP Connected Music, каде може да се најдат ексклузивните...
Објавено на 14.11.2012 - 16:59

Информатика
Корпорацијата Интел го претстави новиот копроцесор Intel Xeon Phi, кој претставува кулминација на сите години поминати во истражување и соработка со цел да се воведе неспоредлив перформанс за иновативни откритија и пробиви во производството, природните науки, енергетиката и други области...
Објавено на 14.11.2012 - 14:28

Омнибус
Оваа година јубилејниот 20-ти по ред Интернационален фестивал на аматерски документарен филм "КАМЕРА 300", се одржа под патронат на УНИКА и под покровителство на Градоначалникот на Битола, м-р Владимир Талевски. На него учествуваа 34 филма од 11 земји, при што за прв пат зеде учество и претставник...
Објавено на 12.11.2012 - 12:18

Медицина
Сте се подготвиле да се сретнете со некој што ви е драг. И само што не сте ја отвориле вратата за да излезете, го слушате гласот на мајка ви: исправи се, гледај како изгледаш. Сте седнале пред комјутерот свиткани како кифла. Пак, гласот на родителите: гледај како седиш. Еден ден ќе сфатиш, но ќе...
Објавено на 09.11.2012 - 15:05

Информатика
Новата опција им овозможува на корисниците да нарачаат отпечатоци директно од нивниот iPhone кои потоа можат да ги преземат во најблискиот продажен салон Snapfish од ХП денес ја најави новата можност за печатење во движење – "Prinst on the Go", новата опција на Snapfish апликацијата за iPhone која...
Објавено на 08.11.2012 - 12:01

Фототехника
Во понеделникот навечер во галеријата “Blackbox” во Сараево (БиХ) беше отворена изложбата "ЕЛЕМА Monochromatic". Оваа изложба претставува еден дел од долгогодишните остварувања на фотоклубот ЕЛЕМА, кој е основан во далечната 1962 година од група студенти-ентузијасти од тогашниот Електро-машински...
Објавено на 07.11.2012 - 14:34

Медицина
Сигурно сте слушнале за музикотерапија. Музиката и вибрациите се најважните компоненти на сè повеќе прифатената терапија со звук, како во круговите на алтернативната така и во конвенционалната медицина со цел за лекување физички и ментални болести. Основа на терапијата претставува теоријата која...
Објавено на 06.11.2012 - 15:18

Автомобилска техника
На 3-ти ноември Толту го отвори новиот продажен салон за автомобили од марката Great Wall, сместен во ТЦЦ Плаза. По овој повод, ден порано во просториите на хотелот Гранд Плаза, Толту одржа прес-конференција на која ги запозна присутните со брендот Great Wall. Претставувањето на овој автомобилски...
Објавено на 05.11.2012 - 14:55

Омнибус
'Рчењето во сон е предмет на многу шеги, но тоа не е толку смешно кога е во прашање 'рчењето на партнерот. Просечно 45% од луѓето редовно 'рчат, а 25% повремено. Овој проблем е повеќе застапен кај мажите и кај оние со прекумерна телесна тежина и обично се влошува со стареењето. 'Рчењето може да...
Објавено на 02.11.2012 - 12:20

Pages