Рубрика: Електроника
"Меморија" за домашното ѕвоно
Автор: Петар Лагудин
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Ако не знаете дали некој ви дошол во посета кога сте биле отсутни од дома, а сакате тоа да го дознаете, тоа можете да го сторите користејќи еден едноставен електронски склоп, кој "помни" дали вашето ѕвонче било активирано кога вие сте биле отсутни.

Главни елементи и материјали:

Транзистори: BC547, BC557

 
Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.