Рубрика: Електроника
Генератор на функции (1)
Автор: Георги Ефтимов
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2002.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Генераторот на функции е еден од неколкуте задолжителни лабораториски уреди. Неговата основна намена е генерирање на сигнали со различни бранови облици, најчесто синусен, триаголен и правоаголен, кои понатаму се користат за побудување, испитување, тестирање и мерење на електронските кола.

Изработениот прототип на генераторот на функции

Во внатрешноста на изработениот прототип на генераторот на функции

Поглед во внатрешноста на изработениот прототип на генераторот на функции

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2002. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.