Рубрика: Електроника
Супередноставен аудиозасилувач со TDA7052
Автор: Благој Ќупев
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во оваа апликација претставен е исклучително едноставен аудиозасилувач изведен со интегрираниот аудиозасилувач TDA7052 произведен од Philips. Ова интегрирано коло ги содржи сите потребни компоненти за изведба на едноставен аудиозасилувач со максимална излезна моќност од 1W при употреба на звучник со импенданса од 8Ω. Карактеристично за овој засилувач е што за негова работа практично нема потреба од надворешни компоненти.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК1014
ИК: TDA7052
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.