Рубрика: Електроника
Мал аудиозасилувач со TBA820M
Автор: Петар Аврамовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/2014.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Ако сакате да изградите засилувач кој ќе биде минијатурен, квалитетен, компактен и со мал број на компоненти, со мала номинална моќност и ниска цена - на вистинско место сте. TBA820M ви ги нуди сите споменати карактеристики. Особено е погоден за младите електроничари со помало искуство, затоа што проработува "од прва" и нема никакви нагодувања.

Технички карактеристики:

Напојување: 3...16V
Излезна моќност: 2W/8omi
Однос S/N: 80dB
Фреквенциски опсег: 25-20000Hz

 
Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК1409

ИК: TBA820M

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/2014. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.