Рубрика: Електроника
Универзален тајмер
Автор: Благој Ќупев
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во овој проект е претставен едноставен тајмер кој може да се конфигурира да работи во неколку режими на работа, што ги задоволуваат најголемиот број од барањата кои може да се постават пред ваков уред. Тајмерот е изработен со употреба на интегралното коло CD4541, кое во себе ги содржи најголемиот дел од потребните елементи за изработка на овој уред...

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК025
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.