Рубрика: Електроника
4-канална стереомиксета
Автор: Славко Стојковски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Со доаѓањето на летото, доаѓаат и летните одмори-распусти, а со тоа зачестуваат летните забави-журки. Добра музика, добра аудиоопрема, а пред сé добро расположение е предуслов за добра "журка". Почна забавата, атмосферата е супер и одеднаш крај: "чекајте да сменам ново CD, бидејќи ова заврши." Одеднаш НЕЗАДОВОЛСТВО ...!?. За да не ви се случува сето ова и Вам, во аудиоопремата треба да вметнете и една повеќеканална стереомиксета. Неа со малку труд и малку пари, а пред сé со малку познавање од областа на електрониката, ќе ја изработите со помош на овој проект...

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК023
Печатена плочка: ППК024
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.