Рубрика: Електроника
Повеќеканална разгласна миксета VT-6 (2)
Автори: Дејан Трпески, Радомир Макаровски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/1998.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во претходниот број на ЕМИТЕР ги објавивме електричните шеми на сите модули кои влегуваат во состав на оваа миксета. Како што е вообичаено, покрај шемите дадовме и кратко објаснување за принципот на работа на секој модул како и списокот на потребниот материјал. Во ова продолжение го комплетираме проектот со упаствата за негова практична реализација, а на самиот крај ги даваме и поважните технички карактеристики.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: 980904
Печатена плочка: 9809М1
Печатена плочка: 980903
Печатена плочка: 980902
Печатена плочка: 980901
 
Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/1998. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.