Рубрика: Електроника
VGA разделник
Автор: Петар Аврамовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Некогаш се јавува потреба да се поврзат два или повеќе монитори на еден компјутер и нивна истовремена визуелизација. Решението е хардверско, со едноставно приклучување на едноставна "електроника" на излезот за VGA монитор на компјутерот, се добиваат два излеза за монитор. Со мултиплицирање на истото решение, може да се прошири бројот на приклучени монитори. Уредот поддржува приклучување на монитори од различен бренд и различна димензија на екранот (дисплејот).

Нашиот адаптер за два монитора го краси едноставност, минијатурност и функционалност. Толку е едноставен што не е потребно да се користи ППК, туку трите транзисторски низови се залемени во раздвојниот конектор кој се приклучува на компјутерот.

Главни елементи и материјали:

ИК: ECG2322;
VGA конектори

 
Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.