Рубрика: Фототехника
Школа за фотографија: Основи на композицијата - 1
Автор: Емилијан Иљоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Што е тоа што го прави едно ликовно дело благопријатно за нашето сетило за вид? Што е тоа што кај нас понекогаш предизвикува одбивност кон некоја визуелна перцепција? Зошто некои ликовни дела остануваат длабоко врежани во нашата меморија, додека други дури не ни ги забележуваме?

Предмет на овој напис се основните композициски техники: правило на третини; правило на непарност; правило на простор и правило на поедноставување.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.