Рубрика: Електроника
150W HI-FI излезен засилувач - GJ150
Автори: Гоце Пасинечки, Јован Поповски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4/1997.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Денес младите (и не само тие) се повеќе посакуваат добра аудио опрема. Поради тоа се одлучивме да ви го претставиме излезниот засилувач GJ150, кој ги задржа основните предности на засилувачите А50 и А100 (објавени во броевите 1/95 и 7-8/96), а тоа се едноставната конструкција, малите димензии, употребата на стандардни елементи и ниската цена.

Технички карактеристики:

Синусна моќност Prms: 120W / 4 ома, 60W / 8 ома
Музичка моќност: 150
W / 4 ома, 75W / 8 ома
Изобличување: 0,01% (при 1/2
Prms)
Фреквентен опсег: 5
Hz – 50kHz
Однос сигнал/шум: 98
dB
Осетливост (влезен напон): 1,5
V
Влезна отпорност: 33
k
Дампинг фактор: 90
Мирна струја: 20
50mA

 
Главни елементи и материјали:

ИК: LM741
транзистори: 2N3055

Клучни зборови:

150W ѕасилувач во изведба на Богоја Петрески од Охрид

150W ѕасилувач во изведба на Богоја Петрески од Охрид

150W ѕасилувач во изведба на Богоја Петрески, сместен во соодветна кутија

150W ѕасилувач во изведба на Богоја Петрески, сместен во соодветна кутија 

150W ѕасилувач во изведба на Богоја Петрески, сместен во соодветна кутија

150W ѕасилувач во изведба на Богоја Петрески, сместен во соодветна кутија 

150W ѕасилувач во изведба на Богоја Петрески, сместен во соодветна кутија

150W ѕасилувач во изведба на Богоја Петрески, сместен во соодветна кутија 

150W ѕасилувач во изведба на Богоја Петрески, сместен во соодветна кутија како финален производ

150W ѕасилувач во изведба на Богоја Петрески, сместен во соодветна кутија како финален производ  

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4/1997. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.