Рубрика: Електроника
Автомат за скалично светло SLC-11
Автор: Георги Ефтимов
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/1998.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Квалитетот на живеење во една зграда зависи од многу фактори. Еден од тие фактори е светлото по скалите. Старите механички, како и современите електронски автомати за ова светло нудат одреден комодитет, но тоа не е доволно. И едните и другите го исклучуваат светлото без предупредување. Често се случува некој насред скали да остане во темница, а тогаш, додека да стигне до најблискиот тастер сешто може да се случи.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: 980601
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/1998. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.