Рубрика: Електроника
За најмладите електроничари: трепкач
Автор: Игор Николовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/1998.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во овој број, како што ви ветивме, продолжуваме со едноставни конструкции на електронски уреди односно кола. Тема на овој текст е изработка на трепкач односно уред кој ќе генерира периодично палење и гасење на некоја сијаличка.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: 980203
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/1998. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.