Рубрика: Електроника
Електронска кодирана брава
Автор: Слаѓан Митиќ
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/1998.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Електронската брава која е прикажана во овој напис е многу едноставна и може да се користи за различни намени. Сите употребени компоненти се лесно достапни, па нема проблем за набавка и на нашиот пазар. Шифрата се состои од 6 цифри и бравата се активира само ако е внесена коректната шифра.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: 980708
Печатена плочка: 980707
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/1998. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.