Рубрика: Електроника
Радиотелекоманден предавател и приемник
Автор: Михајло Дуноски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/1998.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Уредот за далечинско управување, е прилично скап дел на теледиригираните модели со фабричка изработка. Самоградителите поминуваат мошне поевтино и затоа ќе ја проследиме градбата на еден таков уред изработен со материјали кои кај нас лесно се достапни.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: 980706
Печатена плочка: 980705
Печатена плочка: 980704
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/1998. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.