Рубрика: Електроника
Совети, надградби и модификации на примопредавателот Таурус
Автор: Горан Трајановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1-3/2019.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во минатите два броја беа дадени комплетни напатствија за изработка на радио аматерскиот SSB примопредавател Таурус 20, наменет за 20-метарското краткобраново подрачје. Во овој напис се даваат дополнителни практични совети за негова успешна изработка и пуштање во работа, предлог-модификации за негово подобро функционирање, како и листа на потребни измени за негово приспособување од 20-метарското на 40 и 80-метарско браново подрачје.

Соодветни мерачи на фреквенција за примена во Таурус 20

Соодветни мерачи на фреквенција за примена во Таурус 20

Монтажа на стабилизаторот 7806

Монтажа на стабилизаторот 7806

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1-3/2019. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.