Рубрика: Информатика
Сајбер-простор / виртуелна реалност
Автор: Бобан Ристевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Ќе тргнеме од многу едноставна премиса: да тргнеме од наједноставното! Во овој текст, ќе дадеме некои фактички информации за појавата или феноменот што се нарекува сајбер простор (или cyberspace), со цел на читателот да му понудиме повеќе опции за размислување, што може да ги развие во посебни насоки (по свој избор) и од кои ќе може да извлече нови заклучоци или дефиниции и да се доближи до суштината на тоа што е – сајбер простор (или сајберспејс). Немаме цел да бидеме прости или едноставни/симплифицирани, туку што е можно појасни (и попрецизни). Јасно не значи едноставно!

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.