Рубрика: Електроника
LM386 – нисконапонски аудиозасилувач
Автор: Благој Ќупев
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2002.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Овој аудиозасилувач е дизајниран како коло кое е предвидено за работа на низок напон. Засилувањето е внатрешно одредено и изнесува 20, кога нема поставено надворешни компоненти за одредување на засилувањето. Оваа изведба се употребува кога имаме потреба од уред со минимален број на надворешни компоненти.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2002. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.