Рубрика: Аудио и видеотехника
Дигитален миксер Soundcraft Rm1d
Автор: Живко Анѓелковски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2002.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Како што веќе беше објавено во нашето списание во текот на декември 2000 година во Младинскиот Културен Центар во Скопје се одржа презентација на аудио и видео опрема од неколку познати светски имиња чиј застапник за Македонија е фирмата VISION од Скопје.
Бидејќи веќе двапати пишувавме за Spirit Digital 328 овој пат ќе се задржиме на дигиталниот миксер RM1d наменет за изведување на радио програми. Сметаме дека е интересен и за нашиот пазар од две причини: прво поради достапната цена и второ поради широките можности кои ги нуди како миксер за влез во светот на чисто дигиталното радио.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2002. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.