Рубрика: Аудио и видеотехника
T2 iDDR – интелигентен Дигитален Диск Рикордер на Grass Valley
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


T2 Intelligent Disk Recorder на Grass Valley за прв пат беше прикажан на IBS09, како следна генерација на iDDR. T2 iDDR е последен додатак на Grass Valley iDDR фамилијата дигитални снимачи, кој е суперзамена за класичниот VTR, а за него треба да се издвојат околу 12980 $.

T2 iDDR на Grass Valley е уред кој претставува комбинација на уред за снимање, односно складирање на податоци, умрежување и медиа менаџмент. T2 iDDR е уред од фамилијата на уреди чие снимање се базира на комплетно самостојно снимање на SD/HD фајлови и A/V презентација на истите.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.