Рубрика: Аудио и видеотехника
DAT рикордер – Tascam DA-30 MK II
Автор: Бојан Угриновски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/1995.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Таскамовиот DA-30 MK II рикордер излезе на пазарот минатата година и претставува подобрена, посовршена верзија на добро познатиот DA-30 кој го проби патот до многубројни потрошувачи кои сакаат да имаат професионална DAT машина за разумни пари.

За новиот производ на Tascam велат дека ја пополнува празнината настаната по излегувањето на Sony DTC 1000, а еве накратко и нешто за неговиот изглед и неговите можности. Привидната робустност која беше многу поизразена кај неговиот претходник DA-30 умешно е избегната со отсранување на препознатливите метални потенциометри и вметнување на нежно заоблени потези во формирање на предната плоча. Овој модел на Tascam овозможува, исто како и стариот, снимање и репродукција на 44,1 KHz и 48KHz и сега веќе одомаќената едно битна AD/DA топографија.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/1995. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.