Рубрика: Аудио и видеотехника
Atomos Нинџа, теренски видеорикордер
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Atomos Ninja recorder е импресивен теренски снимач на дигитални сигнали. Тој е одличен придружник на која било камера и претставува релативно евтина опрема за ефективни медиумски снимања. Ако не заради друго, тогаш секој снимател треба да биде заинтересиран за овој уред од едноставна математика. Снимањето на Нинџа рикордерот е многу поевтино и подолго во споредба со тоа кога се снима на лента или картичка. Исто така, може да служи и како одличен LCD-монитор на допир.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.