Рубрика: Аудио и видеотехника
Видеорикордер за новата ера
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Како што е познато илјадници луѓе имаат многу часови снимени материјали на VHS ленти или на Видео-8 кои веќе заминаа во историјата. Овој факт претставува опасност многу снимки од родендени, венчавки и други важни настани да се загубат засекогаш! Решението доаѓа од Blackmagic Disigne во едноставниот Video Recorder за само 149 американски долари!

Blackmagic Video Recorder е дизајниран за луѓето кои имаат аналогни VHS или Video-8 снимки, а сакаат да ги префрлат во дигитален облик или да креираат дигитални копии и да ги зачуваат на компјутер за годините што доаѓаат. На овој снимач не можат да се прават DVD копии за комерцијална намена, туку само за лична употреба

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.